Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi incidente în Israel: Poliția a împuşcat un palestinian în Cisiordania ocupată

time.com
Cisiordania West Bank

Poliţia israeliană a împuşcat un palestinian vineri în Cisiordania ocupată, într-un incident pe care l-a descris drept un atac cu armă albă, o versiune contestată de responsabili palestinieni, scrie AFP, citat de Agerpres.

Potrivit poliţei israeliene, un palestinian a încercat să deschidă uşa unei maşini şi să atace un cuplu de civili israelieni care se aflau în zona Hawara, la intrarea în Nablus, în nordul Cisiordaniei.

El a fost rănit prin împuşcare de şoferul maşinii, potrivit comunicatului poliţiei. După aceea, "teroristul a identificat un grup de poliţişti de frontieră care patrulau în apropiere, s-a îndreptat spre ei şi a reuşit să-l înjunghie pe unul dintre ei", a adăugat comunicatul.

Potrivit poliţiei, comandantul companiei a intervenit apoi pentru a încerca să-l aresteze pe palestinianul "care s-a opus şi a încercat să-i ia arma". Comandantul a deschis atunci focul şi l-a ucis pe palestinian cu mai multe gloanţe "de teamă pentru viaţa lui şi a persoanelor din jurul lui", a continuat poliţia.

Poliţistul de frontieră atacat şi comandantul au fost răniţi uşor, a precizat comunicatul. Versiunea lor asupra faptelor a fost contestată de un membru al municipalităţii Hawara, Wajeh Odeh, care a declarat pentru AFP ca împuşcăturile au urmat după "o ceartă" între palestinian şi un poliţist de frontieră.

"Un soldat israelian l-a împins pe palestinian la pământ şi l-a împuşcat de la mică distanţă", a declarat Wajeh Odeh pentru AFP. Agenţia oficiala de presă palestiniană, Wafa, a raportat ca forţele israeliene "au împiedicat cetăţenii şi ambulanţele să se apropie de el pentru a-i acorda primul ajutor".

Acesta este al nouălea palestinian ucis de marţi în Cisiordania, majoritatea în altercaţii cu forţele israeliene sau raiduri ale acestora din urmă.

Vineri seară, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, a afirmat că Statele Unite sunt "profund îngrijorate" de violenţa din Cisiordania. "Insistăm din nou asupra necesităţii ca toate părţile să facă tot ce le stă în putere pentru a detensiona situaţia. Este vital ca părţile să ia măsuri urgente pentru a preveni pierderi şi mai mari de vieţi omeneşti", le-a declarat Ned Price jurnaliştilor.

Luni, emisarul ONU pentru pace în Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a avertizat că situaţia din Cisiordania "ajunge la un punct de fierbere". Cel puţin 145 de palestinieni şi 26 de israelieni au fost ucişi de la începutul anului în Cisiordania, Israel şi la Ierusalim. Israelul a ocupat Cisiordania şi Ierusalimul de Est după Războiul de şase zile din 1967, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.