Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi precizări despre Brexit: Totul stă la mâna Parlamentului

marea britanie

Viitorul prim-ministru al Marii Britanii va trebui să decidă când va lansa în mod oficial procesul de ieşire a ţării din Uniunea Europeană, dar parlamentul va avea un rol în această privinţă, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a premierului David Cameron, potrivit Reuters.

Firma de avocatură 'Mishcon de Reya' a anunţat că a început acţiunea juridică pentru a-i solicita guvernului britanic să obţină aprobarea parlamentului înainte de a activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a începe negocierile pentru ieşirea din blocul comunitar.

Citește și: Un bărbat a fost rănit de o rachetă…antigrindină: Cum a fost posibil

''Prim-ministrul a spus foarte clar că decizia îi va reveni viitorul premier. El a menţionat că acum trebuie să vedem care sunt toate detaliile. Parlamentul va avea în mod evident un rol în a garanta că găsim cea mai bună cale pentru a avansa. Poporul britanic a luat o decizie şi acum noi ca ţară trebuie să respectăm această decizie de a părăsi Uniunea Europeană'', a spus ea.

Pe de altă parte, reprezentanta premierului britanic a menţionat că viitorul statut la cetăţenilor UE care trăiesc în Marea Britanie va trebui să fie inclus în negocierile privind Brexit. Ea a precizat că guvernul de la Londra a adoptat deja măsuri pentru a-i reasigura pe cetăţenii UE de pe teritoriul britanic că nu vor fi schimbări imediate în legătură cu situaţia lor în urma referendumului din 23 iunie.

Citește și: A donat spermă în timpul facultății, iar acum își numără copiii: La câți a ajuns

''În mod clar vom intra într-un proces de negociere cu partenerii noştri europeni în legătură cu ieşirea (Marii Britanii) din UE şi există o gamă largă de probleme complexe, printre care aceasta, care vor trebui să fie soluţionate'', a adăugat responsabila britanică.

Britanici au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieşirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să anunţe că va demisiona, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană, titrează agerpres.ro.

Citește și: În acest restaurant se intră doar DEZBRĂCAT: Unde se află localul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.