Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi precizări în cazul turiştilor străini atacați de urși în zona Peleşului: Echipajul SMURD trimis să îi salveze nu vorbea engleză

Facebook
urs ursi

Autorităţile din Prahova fac o serie de precizări în cazul celor doi turişti ucraineni răniţi, sâmbătă seară, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, după ce au fost urmăriţi de un urs.

Precizările vin în contextul în care iniţial s-a crezut că cei doi au fost răniţi de urs, ulterior constatându-se că plăgile au apărut în urma încercării acestora de a sări un gard metalic.

''Aseară, în jurul orei 18,19, în urma unui apel la 112, dispeceratul comun a fost anunţat referitor la un incident în urma căruia 2 turişti din Ucraina au fost atacaţi de un urs în zona Castelului Peleş. Apelul a venit din Bucureşti de la un prieten al celor doi turişti. Ulterior, la ora 18,22, un alt apel a venit de această dată de la unul dintre cei doi turişti care făcea referire 'la două persoane care sângerează la mână'. Imediat, conform procedurii în care sunt implicate animale sălbatice, a fost iniţiat un mesaj RO-ALERT de avertizare a populaţiei din perimetrul Castelului'', menţionează duminică reprezentanţii ISU.

La faţa locului a fost mobilizată o ambulanţă SMURD care a acţionat pentru acordarea primului ajutor celor doi turişti.

''Menţionăm că echipajul nu este cunoscător de limba engleză şi nu a reuşit să comunice cu cei doi, astfel încât nu au fost obţinute informaţii suplimentare despre incident. Ulterior, turiştii au fost predaţi unui echipaj de la SAJ'', mai arată sursa citată.

Şi Serviciul de Ambulanţă Prahova a venit cu explicaţii în acest caz.

''În data de 4 decembrie, ora 18,19, s-a primit prin 112 un apel pentru 2 persoane atacate de urs în zona Castelului Peleş din Sinaia. La locul solicitării au fost trimise un echipaj de prim ajutor de la ISU Prahova şi un echipaj medical al SAJ Prahova. Echipajul de prim ajutor a ajuns primul la locul intervenţiei şi a preluat o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 ani - cetăţeni ucraineni. La preluare, de către echipajul SAJ Prahova, plăgile pacienţilor erau deja toaletate şi pansate de echipajul de prim ajutor'', informează SAJ.

În urma evaluării, s-a luat decizia de a transporta ambii pacienţi la Spitalul Judeţean Ploieşti pentru tratament de specialitate.

''Pe timpul transportului către spital, asistenta medicală a reuşit să comunice telefonic cu un prieten al pacienţilor care le-a tradus faptul că cei doi pacienţi au fost urmăriţi de un urs, iar plăgile au apărut în urma încercării de a sări un gard metalic'', mai arată sursa citată.

Instituţia a anunţat, sâmbătă seară, că doi turişti din Ucraina au fost atacaţi de urs, în zona Castelului Peleş, şi au răni prin sfâşiere.

Ulterior, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a precizat că a vorbit cu una dintre victimele din Ucraina şi nu au fost atacate de ursoaică.

Animalul s-a speriat de petarde şi era agitat, iar turiştii au ajuns să se afle între ursoaică şi puiul ei. Turiştii au sărit un gard şi s-ar fi rănit în sârma ghimpată în încercarea de a se proteja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.