Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proteste în Bratislava faţă de măsurile antiepidemice

Twitter
slovacia steag drapel

Sute de persoane au blocat, joi, circulaţia rutieră în centrul oraşului Bratislava, protestând faţă de o lege care prevede facilităţi pentru persoanele vaccinate şi restricţii pentru cele nevaccinate, informează agenţia Reuters.

Legea, care prevede prezentarea rezultatelor negative la teste COVID-19 pentru accesul persoanelor nevaccinate în unele spaţii publice, a fost aprobată duminică de Parlamentul Slovaciei şi a fost promulgată luni de preşedintele Zuzana Caputova.

Slovacia se alătură unui număr din ce în ce mai mare de ţări care solicită certificate care atestă vaccinarea, vindecarea de coronavirus sau teste negative pentru a avea acces în anumite spaţii publice închise, precum cinematografe sau restaurante.

Grupuri mici de protestatari au început să se adune de dimineaţă în faţa reşedinţei preşedintelui Zuzana Caputova. În cursul după-amiezii, sute de protestatari au blocat circulaţia în centrul Bratislavei, potrivit publicaţiei slovace Dennik N. Traficul rutier a fost perturbat în întregul oraş, dar forţele de ordine nu au intervenit pentru dispersarea protestatarilor.

Vinerea trecută, sute de persoane au protestat în faţa Parlamentului Slovaciei, cerând renunţarea la proiectul de lege privind acordarea de facilităţi persoanelor vaccinate şi impunerea de restricţii celor nevaccinate.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, doar 35,7% din populaţia Slovaciei a acceptat să se vaccineze împotriva coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.