Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proteste în capitala Bogota, pentru a-i cere preşedintelui de dreapta Ivan Duque să-şi relaxeze politica liberală

Twitter
Columbia proteste Bogota

Noi manifestaţii au avut loc duminică în mai multe oraşe din Columbia, în special în capitala Bogota, pentru a-i cere preşedintelui de dreapta Ivan Duque să-şi relaxeze politica liberală, în a 11-a zi a unei neobişnuite mişcări sociale în această ţară din America Latină, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mobilizarea, mult mai redusă decât în prima azi a acestui protest naţional, la 21 noiembrie, a reunit sute de persoane în capitală, dar şi la Medellin (nord-vest), Cali (sud-vest) sau Popayan (sud-vest), care au manifestat în ritmuri de 'cacerolazos', lovituri cu beţe în oale.

"Nu suntem curtea din spate a unor gringo" (nume peiorativ dat nord-americanilor) a fost unul dintre sloganurile protestarilor la Popayan.

La Bogota, zeci de manifestanţi din populaţia indigenă au luat parte la marş, care s-a desfăşurat într-un parc.

Prin acest protest naţional manifestanţii vor să crească presiunea asupra lui Ivan Duque, şef al statului de doar 15 luni, contestat pentru politica sa liberală.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Confruntat cu nemulţumirea oamenilor, Duque a făcut apel la un "dialog social". Însă el s-a întâlnit cu parlamentari înainte de a discuta cu liderii mişcării, ceea ce a discreditat iniţiativa sa.

"Ascultăm toate formele de exprimare cetăţenească, dar nu putem continua să observăm pierderile de care suferă economia", a atras el atenţia duminică în cursul unei intervenţii în departamentul Guainia (sud-est).

Manifestaţiile sunt în majoritate paşnice, dar s-au soldat totuşi cu patru morţi. Aproximativ 500 de civili, poliţişti şi militari au fost răniţi.

Această mobilizare împotriva preşedintelui, faţă de care 69% din populaţie are o opinie nefavorabilă, survine într-un climat de crize sociopolitice, fără un numitor comun, care zguduie America Latină.

Duque plăteşte de asemenea costul unei nemulţumiri acumulate de-a lungul anilor, într-una din ţările din America Latină cu cele mai mari inegalităţi, redusă însă la tăcere de un război intern de peste jumătate de secol

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.