Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proteste la Chișinău împotriva Administrației Sandu: socialiștii au scos oamenii în stradă ‘pentru pace’

Radu Pop
stiri.md
protest moldova

La Chișinău continuă seria protestelor împotriva regimului condus de Maia Sandu! Se scandează pentru caderea Guvernului si presedintelui Maia Sandu, pentru „pace” în Ucraina si „Rusia, Rusia”.

Flashmobul este organizat de mai mulți simpatizanți și membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Ei au ieșit în stradă pentru a le cere autorităților să păstreze pacea în Republica Moldova și să nu renunțe la statutul de neutralitate consfințit în Constituție. „Moldova pentru pace” sau „Vrem pace” – a scandat mulțimea adunată astăzi în fața instituției prezidențiale. Oamenii spun că au ieșit în stradă după ce, în spațiul online, în ultima perioadă, ar circula mai multe mesaje de avertizare în adresa Republicii Moldova, care vizează securitatea statului, transmite moldova1.md. „Vrem pace. Astăzi avem tot mai puține motive să ne zâmbim unul altuia”, spune unul dintre participanți la flashmob. „Ei (autoritățile n.red) nu își dau seama ce înseamnă războiul. Se vâră la Constituția noastră unde e scris negru pe alb neutralitatea Republicii Moldova. Noi nu avem cu cine lupta și asupra noastră nu ataca nimeni. Ne-am adunat aici să apărăm neutralitatea țării noastre Moldova de asta ne-am adunat. Noi nu luptăm cu nimeni și nu vrem nimeni să lupte pentru noi. Noi singuri ne vom putea să ne luptăm și să apărăm neutralitatea și integritatea. Unica dorință este să avem o țară neutră și pașnică”, spune un alt participant la flashmob.

Vicepreședintele Parlamentului din Republica Moldova a participat la protest

Prezent la eveniment, secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, a dat asigurări că doleanțele participanților la evenimentul de astăzi vor ajunge și în Parlamentul Republicii Moldova. Socialistul a declarat că în ședința de joi a Legislativului va fi prezentată, în acest sens, o declarație a Parlamentului despre consolidarea păcii, garanțiile de pace și de securitate.

Context

Autoritățile de la Chișinău au declarat, anterior, că statutul de neutralitate consfințit în Constituție este încălcat de mai bine de 30 de ani de statul agresor Rusia, care continuă să își păstreze ilegal armamentul și soldații în stânga Nistrului. Conducerea țării este de părere că neutralitatea nu poate apăra Republica Moldova de eventuale pericole. În acest sens, șefa statului Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean au declarat, recent, că Chișinăul ar trebui să organizeze discuții publice privind statutul de neutralitate și au dat asigurări că o eventuală decizie în ceea ce privește acest statut va fi luată doar de cetățenii Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.