Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi provocări pentru China în plină epidemie de coronavirus: Ce a pățit o farmacie după ce a încercat să profite de disperarea oamenilor. Suma este uriașă

coronavirus

O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut prețul la măști sanitare în contextul în care China se confruntă cu epidemie majoră cu un nou coronavirus, au anunțat autoritățile municipale, relatează site-ul agenției Reuters, conform Mediafax.

Farmacia a crescut prețul măștilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de șase ori față prețul online, de doar 143 (20 de dolari).

Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a prețurilor.

Preşedintele CSM, prima reacţie la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor: 'Situație de o gravitate fără precedent'

La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măști sanitate de calitate proastă.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.