Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi recorduri naționale de natație ale sportivilor români la Europenele de la Budapesta

Primaria Sectorului 4
bazin inot olimpic

David Popovici şi Robert Glinţă au stabilit două noi recorduri naţionale la Europenele de la Budapesta

Sportivii David Popovici şi Robert Glinţă au stabilit, miercuri, două noi recorduri naţionale la Europenele de nataţie de la Budapesta, a anunţat federaţia de specialitate.

În capitala Ungariei, în finala probei de 100 m liber, la doar 16 ani, David Popovici s-a clasat pe locul şase cu un timp excelent: 48,08 secunde! Timpul obţinut miercuri seara reprezintă un nou record naţional în proba de 100 m! Este pentru a treia oară când David a stabilit la Budapesta un nou record naţional în această probă! Precedentele performanţe au fost reuşite, marţi, 18 mai 2021, în serii – 48,30 secunde, şi în semifinale – 48,28 secunde. Până la Europenele din acest an, recordul naţional în proba de 100 m liber îi aparţinea lui Norbert Trandafir, de pe 29 iulie 2009, de la Roma, cu timpul de 48:75 secunde.

Tot miercuri seara, Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 m spate. Înotătorul român s-a clasat al doilea în cea de-a doua semifinală, cu timpul de 52,97 secunde, nou record naţional de seniori al probei! Practic sportivul lui Mugur Tomescu şi-a bătut în această seară performanţa reuşit dimineaţă, în calificări, când a terminat cele două lungimi de bazin cu timpul de 53,26 secunde! Până la concursul de la Budapesta recordul naţional la 100 m spate era de 53,32 secunde şi îi aparţinea tot lui Robert Glinţă, din 27 mai 2018.

Robert Glinţă va concura joi seara, de la ora 19:06, în finala probei de 100 m spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.