Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricţii anti-COVID în municipiile Slatina și Caracal și în trei comune din Olt cu incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori

facebook.com
izolare coronavirus

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi activităţile cu publicul ale cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi operatorilor de jocuri de noroc sunt interzise începând de joi în municipiile Slatina şi Caracal şi în comunele Gura Padinii, Redea şi Oporelu, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3/1.000 de locuitori, a anunţat miercuri seara Instituţia Prefectului Olt.

Noile restricţii se vor aplica începând de joi, 12 noiembrie, pentru o perioadă de două săptămâni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

Incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori este la Slatina de 1,78, la Caracal - de 3,04, la Gura Padinii - 3,01, la Redea - 3,24 şi la Oporelu - de 5,09.

În aceste localităţi, începând de joi, sunt interzise: activitatea cu publicul în interiorul clădirilor a restaurantelor şi cafenelelor, activitatea în cadrul cinematografelor, spectacolele, concertele, activitatea cu publicul a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

Prefectura Olt a anunţat că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din judeţ a crescut, ajungând miercuri la 1,62 la mia de locuitori, din acest motiv fiind instituite restricţii şi în celelalte localităţi din judeţ.

Astfel, în celelalte localităţi din judeţ, în care incidenţa cazurilor nu a depăşit 3 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, restricţiile vizează reducerea la 30% din capacitate a activităţilor cu publicul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole, precum şi la operatorii de jocuri de noroc.

De la începutul pandemiei, în judeţul Olt au fost confirmate 4.982 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 121 au fost raportate miercuri. În spitalele din judeţ sunt internate 173 de persoane, 28 fiind la ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.