Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi sancțiuni americane la adresa Cubei - Este vizat sectorul turistic

trump, cuba

SUA au înăsprit vineri regimul de sancţiuni impus Cubei, ţintind sectorul vital al turismului, prin restrângerea posibilităţii companiilor cubaneze de a închiria avioane americane, informează AFP potrivit Agerpres.

Departamentul american al Comerţului a anunţat că va revoca licenţele companiilor americane care închiriază avioane companiilor aeriene cubaneze şi că, pe viitor, toate solicitările de acest tip vor fi refuzate.

Anunţul ar putea avea drept consecinţă îngreunarea capacităţii Cubei de a răspunde corespunzător solicitărilor în creştere, ca urmare a dezvoltării rapide a sectorului său turistic, sursă cheie generatoare de venituri.

Washingtonul, care din 1962 aplică regimului de la Havana un embargou economic, recurge la toate metodele pentru a forţa Cuba să retragă sprijinul politic acordat preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, pe care SUA doresc să îl înlăture de la putere.

"Această acţiune a Departamentului pentru Comerţ trimite un nou mesaj foarte clar regimului cubanez, acela că trebuie să înceteze imediat comportamentul său distructiv în plan intern şi în străinătate", se arată într-un comunicat al ministrului american pentru comerţ Wilbur Ross.

Numărul avioanelor care vor fi afectate de această decizie nu este cunoscut deocamdată.

Anunţul SUA extinde, de asemenea, restricţiile privind importurile din Cuba şi produsele americane ce pot fi vândute pe piaţa cubaneză.

Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel a denunţat pe Twitter aceste "acte suplimentare de blocare economică, reprezentative pentru o politică moralmente defectuoasă, izolată pe plan internaţional şi promovată de un guvern corupt".

În luna iunie, preşedintele Donald Trump care, de la sosirea la Casa Albă, a înăsprit sancţiunile impuse Cubei, a anunţat interdicţia vaselor de croazieră americane de a mai face escală în porturile cubaneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.