Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi soluţii pentru a se rezolva criza de sânge: Donatorii vor avea carduri speciale și se vor programa la un call center

www.agerpres.ro
sânge

În plină criză de sânge, autorităţile vor să simplifice procedura de donare pentru creşterea numărului de donatori. Veţi putea afla toata informațiile de care aveţi nevoie de la un call center şi tot acolo vă veţi putea programa. Mai mult, toţi donatorii vor avea un card în care va fi stocat istoricul fiecăruia. Cine vrea să doneze sânge trebuie să se înregistreze mai întâi la recepţie. Apoi se mută în camera de triaj. Urmează analizele şi consultul medical. Aşa se adună ore bune de aşteptare. Conştient că timpul pierdut descurajază mulţi români, Ministerul Sănătăţii vrea să ia măsuri. Va fi înfiinţat un call center, unde oamenii îşi vor putea face şi programări. În plus, donatorii vor avea carduri speciale.

Prin crearea sistemului informatizat, România se va alinia celorlalte state Europene. Măsurile ar urma să fie adoptate în curând de Guvern. Într-o zi bună, la Centrul de Transfuzie din Bucureşti vin aproximativ 300 de oameni care vor să doneze sânge. Nu toţi o pot face pentru că nu indeplinesc condiţiile necesare donării. Aşa se face că medicii sunt nevoiţi să respingă, în fiecare zi, aproape un sfert dintre aceştia, conform TVR.

Ca să puteţi dona trebuie să aveţi puls şi tensiune arterială regulate, să nu fiţi sub tratament medicamentos, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale. Femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau menstruală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.