Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi sub-variante ale tulpinii Omicron a coronavirusului, detectate în Australia

cloudinary.com
virus omicron delta

Trei noi sub-variante ale tulpinii Omicron a coronavirusului, cu o transmisibilitate ridicată, au fost detectate în Australia, aducând un plus de incertitudine în cadrul strategiei acestei ţări de convieţuire cu virusul, informează miercuri agenţia Xinhua.

Noile sub-variante au primit denumirile BA.2.12.1, BA.4 şi BA.5. Oamenii de ştiinţă încearcă să afle atât capacitatea de adaptare cât şi transmisibilitatea tulpinilor despre care se crede că au evoluat din Omicron BA.2, potrivit Agerpres.

Profesorul asociat Stuart Turville de la Institutul Kirby de la Universitatea din New South Wales a declarat miercuri pentru Xinhua că noile tulpini nu par a fi salturi "seismice" comparativ cu mutaţiile anterioare.

"Lucrul esenţial este că acestea sunt modificări mici ale virusului şi nu seamănă cu ceea ce am văzut înainte. S-ar putea să nu fie similare cu modificarea semnificativă pe care am văzut-o în cazul Delta către Omicron", a spus Turville.

În pofida acestui fapt, ar fi esenţial ca Australia să monitorizeze îndeaproape modul în care evoluează aceste variante, deoarece sunt încă necunoscute "căile potenţiale" pe care le vor urma, a subliniat specialistul. "Nu doar în ceea ce priveşte modul în care se transmit, ratele cazurilor, dar cred că întrebarea cu adevărat importantă în ceea ce priveşte variantele este severitatea lor atunci când pătrund în corpurile noastre", a adăugat el.

Numărul zilnic de cazuri şi decese s-a menţinut stabil în ultimele câteva săptămâni pe întreg teritoriul Australiei.

Miercuri, în New South Wales au fost raportate 11.939 de cazuri noi şi 21 de decese. În aceeaşi zi, al doilea cel mai populat stat australian, Victoria, a înregistrat 10.779 de cazuri şi 11 decese.

Turville a declarat de asemenea că noile variante ar putea conduce la creşteri neaşteptate ale numărului de cazuri şi decese.

El a remarcat că, pe măsură ce apar noi variante, oamenii care au contractat deja virusul pot deveni vulnerabili la acestea, riscând să se reinfecteze.

"Răspunsul imunitar la Omicron este relativ redus, nu există o reacţie încrucişată cu o mulţime de variante preexistente", a explicat cercetătorul.

De la începutul pandemiei, în Australia au fost înregistrate 7.311 de decese asociate COVID-19 şi aproape 6 milioane de cazuri, potrivit datelor Departamentului de Sănătate al guvernului australian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.