Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi tensiuni în peninsula coreeană - Un submarin nuclear american soseşte în portul sud-coreean Busan

submarin sua

Un submarin american cu propulsie nucleară, USS Michigan, a sosit joi în portul din oraşul sud-coreean Busan, la scurt timp după ce Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de est în aceeaşi zi, potrivit Reuters şi AFP, care citează vineri armata sud-coreeană.

Este pentru prima oară în ultimii aproape şase ani când un submarin din clasa 'SSGN' al US Navy face o escală în Coreea de Sud.

Submarinul de 18.000 de tone şi o lungime de 170 metri poate fi echipat cu 150 de rachete de croazieră Tomahawk cu rază de acţiune de 2.500 km, a precizat Statul Major sud-coreean.

În aprilie, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi cel american Joe Biden au convenit la Washington să "consolideze în continuare vizibilitatea regulată a activelor strategice" în Peninsula Coreeană.

Cei doi lideri au convenit atunci ca un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleara (SSBN) al US Navy să viziteze Coreea de Sud pentru prima data din anii 1980, pentru a contribui la demonstrarea hotărârii Washingtonului de a proteja ţara de un atac nord-coreean. Dar nu a fost precizat niciun calendar pentru o astfel de vizită.

Lansarea de joi a celor două rachete cu rază scurtă de acţiune de către Phenian survine după o încercare eşuată a Phenianului de a lansa un satelit de spionaj luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.