Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi teste de război în Coreea de Nord: Care va fi reacţia Statelor Unite

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, a supravegheat testarea unui nou sistem de apărare antiaeriană şi a ordonat producerea în masă a acestuia pentru a fi desfăşurat în întreaga ţară, a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de EFE. Sursa citată, care nu a specificat data şi locul evenimentului, a subliniat că, văzând "testul de succes" organizat de Academia Naţională de Ştiinţă a Apărării, Kim a evidenţiat perfecţiunea sistemului ghidat şi a lăudat "notabilele" progrese în detectarea şi urmărirea obiectivelor şi îmbunătăţirea preciziei loviturii, conform Agerpres.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

Liderul nord-coreean a supervizat şi în aprilie 2016 testarea unui sistem antiaerian ghidat. "Acest sistem, a cărui capacitate operativă a fost pe deplin verificată, trebuie să fie produs în masă pentru a fi desfăşurat în întreaga ţară, cum ar fi în păduri, pentru a distruge astfel complet visele sălbatice ale inamicului de a domina aerul, sporind supremaţia aeriană şi puterea armelor", a declarat Kim Jong-Un la recentul test.

Citește și: Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

Acesta a fost însoţit de figuri importante ale regimului, printre care cel considerat "numărul doi", Hwang Pyong-So, şi şeful adjunct al Statului Major al Armatei şi director al Oficiului General de Operaţiuni, Ri Yong-Gil, a detaliat KCNA. Noua testare de armament a Coreii de Nord se produce într-un moment de tensiune în regiune în urma repetatelor sale încercări, ce au condus la o escaladare verbală cu Washingtonul, care a lăsat să se înţeleagă că studiază posibile atacuri preventive, notează EFE. Regimul condus de Kim Jong-Un a realizat ultimul său test cu rachete duminica trecută, la mai puţin de o săptămână de la lansarea "Hwasong 12", un nou proiectil cu rază medie de acţiune, care a arătat progrese importante în direcţia dezvoltării unei rachete intercontinentale cu focos nuclear care să poată atinge teritoriul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.