Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noii comunişti, solidari cu Liviu Dragnea

dragnea-rade

Frăţia roşie strânge rândurilor în jurul lui Liviu Dragnea, după condamnarea acestuia la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. După solidarizarea generală din PSD, liderii Partidului Socialist Român (fostul Partid Alternativa Socialistă), o formaţiune de "inspiraţie marxistă", îşi exprimă dezaprobarea faţă de decizia instanţei.

"Pentru orice cetățean de bună credință al acestei țări acel referendum a fost perfect valabil, singura cauză reală care a dus la invalidarea sa fiind dorința marilor puteri (în principal Germania și SUA) de a-și păstra în funcția prezidențială cel mai servil politician român de care aveau cunoștință la acel moment. Pe fondul condamnării liderului PSD, dl. Liviu Dragnea, din cauza punerii la punct a unui mecanism de fraudare a votului, există pericolul de a se pune sub semnul întrebării tot rezultatul acelui referendum. PSR nu dorește să comenteze deciziile justiției, dar remarcăm că probele pe baza cărora a fost condamnat dl. Liviu Dragnea nu modifică semnificativ cifrele referendumului. Cei 7,4 milioane de votanți anti-Băsescu nu devin brusc 2 sau 3 milioane; au rămas, de fapt, tot 7,4 milioane", se arată într-un comunicat al Biroul Executiv Central al Partidului Socialist Român.

Liderii PSR susţin că justiţia ar fi trebuit să-i pedepsească pe cei care, în 2012, au încălcat prevederile articolul 2 din legea 14/2003, care spune că partidele politice "stimulează participarea cetăţenilor la scrutinuri".

Potrivit PSR, chiar dacă hotărârea justiției cu privire la Liviu Dragnea este corectă, "faptul că se acționează cu jumătăți de măsură și numai împotriva unei anumite persoane ne face să ne îndoim profund de echidistanța și de seriozitatea actului de justiție."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.