Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noii parteneri de coaliție ai lui Netanyahu au planuri importante: Paradele LGBT să fie interzise în Ierusalim!

bbc.co.uk
gay lgbtq europride

Avi Maoz, lider al partidului Noam, a declarat că va depune eforturi pentru a aboli în mod legal Parada anuală a homosexualilor din Ierusalim, în timp ce partidul Sionismul Religios și-a făcut planuri de a se implica după ce a devenit al treilea cel mai mare partid din Knesset în urma votului de pe 1 noiembrie, notează Times of Israel.

Maoz, șeful facțiunii anti-LGBT Noam, care a candidat ca parte a Sionismului Religios, a declarat pentru Radio Armata că partidul său va "investiga posibilitatea anulării paradei mândriei din punct de vedere legal".

El a susținut că sărbătoarea anuală a fost concepută ca o "provocare", descriind-o ca fiind ofensatoare.

"Este ilegal ca o persoană să meargă goală pe stradă. Nu există o participare publică fără limite. Ceea ce face o persoană în casa sa privată este treaba ei și nu intenționez să mă implic", a declarat Maoz. O eventuală interdicție s-ar referi inițial la Ierusalim, nu și la Tel Aviv.

De asemenea, el a indicat că va încerca să anuleze o interdicție a Ministerului Sănătății privind așa-numita terapie de conversie, permițând "consiliere psihologică pentru cei care nu vor să fie homosexuali".

Benjamin Netanyahu, presupusul viitor prim-ministru, a declarat în conversații private că guvernul său nu va permite nicio schimbare a status quo-ului privind drepturile LGBT în țară, inclusiv limitări ale „paradei mândriei”, potrivit presei din Israel.

Aproximativ 7.000 de persoane defilează la parada anuală Jerusalem Pride, care are loc aproape anual de aproape două decenii. Deși este acceptată în mare măsură de către rezidenți, este adesea însoțită de proteste din partea adepților liniei dure religioase. Cu ocazia paradelor au avut loc două atacuri cu cuțit, ambele comise de același autor, primul în 2005 și un al doilea atac mortal în 2015.

Grupul religios Lehava, aliat cu parlamentarul sionismului religios Itamar Ben Gvir, organizează anual proteste în paralel cu parada, iar în 2006, șeful sionismului religios Bezalel Smotrich a co-organizat un marș în Ierusalim, în care oponenții religioși ai Marșului Mândriei au mers cu măgari pentru a ironiza parada.

Noam a pătruns pe scena politică în 2019 cu o serie de panouri provocatoare pe autostrăzi și reclame video cu sloganul "Israelul alege să fie normal". A fuzionat în sionismul religios, alături de Otzma Yehudit, sub presiunea intensă a lui Netanyahu înainte de alegerile din 2021. Anul trecut, Maoz a devenit primul reprezentant al partidului său în Knesset.

Formațiunea Sionismul Religios a urcat vertiginos la 14 locuri în alegerile din 1 noiembrie și este de așteptat să fie un partener crucial într-o coaliție de guvernare condusă de președintele Likud, Benjamin Netanyahu.

Opiniile lui Maoz cu privire la parada de la Ierusalim au fost exprimate, de asemenea, de către Orit Strock, deputat al Sionismului Religios, mai devreme joi, care a declarat pentru postul de televiziune Channel 12: "Indiferent de mândrie, nu ar trebui să existe marșuri cu oameni care merg pe stradă goi sau pe jumătate goi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.