Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile norme de aplicare ale Programului de Promovare a Exportului urmează să fie publicate până la finalul trimestrului doi

Daniel Cadariu

Noile norme de aplicare ale Programului de Promovare a Exportului (PPE) urmează să fie publicate în transparenţă decizională până la finalul trimestrului 2, se arată într-un comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, transmis luni AGERPRES.

Totodată, instituţia lucrează la normele de aplicare ale programului pentru internaţionalizarea operatorilor economici, care a fost blocat în anul 2020, dar care este esenţial pentru exportatorii de mobilă în particular, şi pentru toţi exportatorii români, în general.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a iniţiat seria de consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Mobilă de România (APMR) şi ai companiilor româneşti din domeniu pe teme de actualitate, respectiv susţinerea exportului românesc în contextul crizei Ucraina - Federaţia Rusă, potrivit Agerpres.ro.

Agenda discuţiilor a cuprins, prioritar, identificarea de modalităţi de susţinere a exportatorilor români de mobilă care aveau relaţii comerciale pe pieţele din Federaţia Rusă şi Ucraina, în sensul găsirii de parteneri externi alternativi.

În context, ministrul Cadariu a subliniat că există posibilitatea accesării pieţei kazahstaneze, menţionând sprijinul pe care îl poate asigura ministerul în colaborare cu Ambasada Republicii Kazahstan în România. Astfel, MAT a propus în cadrul întâlnirii un calendar privind implementarea priorităţilor parteneriatului tripartit APMR - structuri asociative din Kazahstan, MAT şi Ambasada Republicii Kazahstan în România, în format online şi fizic, pentru pregătirea unor misiuni economice/ forumuri economice/ participare la târgurile de profil din Kazahstan.

"Membrii APMR au manifestat interes, totodată, pentru piaţa SUA, EAU, Arabia Saudită, solicitând sprijin pentru promovarea mobilei româneşti pe aceste spaţii şi se analizează modificarea listei de târguri internaţionale, la care România participă cu pavilion naţional, prin Programul de Promovare a Exportului (PPE). Acest program este funcţional încă de la începutul anului, după o pauză de 2 ani. Urmează ca până la finalul trimestrului 2 să fie publicate, în transparenţă decizională, noile norme de aplicare, prin care PPE să devină un program mai eficient şi mai competitiv. Totodată, ministrul Cadariu a confirmat faptul că MAT lucrează la normele de aplicare ale programului pentru internaţionalizarea operatorilor economici, care a fost blocat în anul 2020, dar care este esenţial pentru exportatorii de mobilă în particular, şi pentru toţi exportatorii români, în general", se menţionează în comunicat.

Întrevederea a avut ca scop identificarea tuturor instrumentelor pentru a proteja producătorii de mobilă din România şi pentru a sprijini exportul, mai ales că, această industrie exporta aproximativ 30% către pieţele din Rusia şi Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.