Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile reguli de călătorie pentru cetățenii din Republica Moldova. România ridică restricțiile

pasaport covid-19 test vacanta

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat informația privind călătoria moldovenilor în diferite state ale lumii.

Astfel, potrivit datelor de ieri, 10 septembrie, restricțiile de intrare în România au fost eliminate începând din 1 iunie.

Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova cu pașaport biometric pot intra în România indiferent de scopul călătoriei.

Măsura carantinei de 14 zile se instituie pentru cetățenii străini sau apatrizi indiferent din care zonă vin (verde, galbenă, roșie). Excepție au doar cetățenii care vin din UE/ SEE/Confederația Elvețiană.

Măsura carantinei poate fi evitată dacă persoanele prezintă o dovadă a vaccinării.

În Ucraina până la data de 1 octombrie este în vigoare carantina adaptivă. Moldovenii pot intra în Ucraina, prezentând la punctul de trecere polița de asigurare medicală, precum și unul dintre documentele: rezultatul negativ al testului COVID sau un certificat privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu unul dintre vaccinurile recunoscute de OMS.

Aceste documente nu sunt necesare copiilor de până la 12 ani, ei urmând să dispună doar de polița de asigurare.

La trecerea frontierei Federației Ruse, cetățenii trebuie să prezinte un document care să confirme rezultatul negativ al testului COVID-19.

Începând cu data de 1 septembrie 2021, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să prezinte documentul medical (în limba rusă sau engleză), care va confirma rezultatul negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Federației Ruse, prin intermediul unei aplicații mobile.

Ulterior, în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse, moldovenii, în mod obligatoriu, urmează să efectueze testul PCR  și să publice informația despre rezultatul testului  prin completarea unui formular.

Până la obținerea rezultatelor testului, cetățeanul Republicii Moldova va respecta regimul de autoizolare la locul de reședință (ședere).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.