Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nordul Portugaliei, în flăcări: Sute de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație

twitter
incendii padure

Sute de pompieri se luptau marţi cu două incendii de vegetaţie de proporţii în nordul Portugaliei, forţând autorităţile să suspende cursurile în şcoli şi să închidă drumuri, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

În lipsa ploilor şi din cauza temperaturilor mai ridicate decât media în această perioadă a anului, ajungând luni la 28 de grade Celsius în unele regiuni, Portugalia se află în alertă de la începutul acestei săptămâni pentru incendii de vegetaţie.

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

Condiţiile meteorologice se aseamănă cu cele care au condus la izbucnirea unui incendiu de vegetaţie devastator în oraşul Pedrogao Grande din centrul Portugaliei în iunie 2017, provocând moartea a 64 de persoane şi rănind alte 250. Incendiul a fost cel mai grav dezastru din istoria modernă a Portugaliei.

De obicei, autorităţile portugheze sunt în alertă pentru incendii de vegetaţie începând din luna mai, însă incendiile din această săptămână au izbucnit mai devreme din cauza creşterii temperaturilor.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Temperatura în oraşul Porto, în nordul ţării, nu departe de locul incendiilor, a fost marţi în jurul valorii de 20 de grade Celsius, comparativ cu o medie de 12 grade Celsius înregistrată în luna martie.

În districtul Esposende, în nordul Portugaliei, un incendiu de vegetaţie a determinat marţi autorităţile să evacueze două şcoli din cauza fumului gros. Două drumuri principale au fost de asemenea închise.

''Şcolile sunt închise astăzi şi activitatea normală va fi reluată mâine dacă condiţiile o vor permite'', au anunţat şcolile, citate de agenţia de ştiri portugheză Lusa.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

În total, 75 de pompieri se luptau marţi cu flăcările în Esposense.

În oraşul Oliveira de Azemeis, 300 de pompieri se luptau să stingă un alt incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.