Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norica Nicolai, avertisment fără precedent: Este inadmisibil ca birocraţia să împiedice o absobţie coerentă a fondurilor europene; riscăm să pierdem miliarde

norica nicolai

Europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE) a afirmat vineri, la Piteşti, că România riscă să piardă în următorii ani câteva miliarde de euro din fondurile europene pe care le are la dispoziţie, în primul rând din cauza birocraţiei excesive. "Există din ce în ce mai persuasiv, împins de ţări vechi membre ale Uniunii Europene, în special Franţa şi Germania, condiţionarea fondurilor de statul de drept şi de nivelul de absorbţie. Aici, România riscă să aibă probleme, şi mă refer la nivelul de absorbţie. Eu salut faptul că prim-ministrul României a luat decizia de a face un grup de simplificare a procedurii de acces la fondurile europene, pentru că este inadmisibil ca o birocraţie absolut nejustificată să împiedice, inclusiv în acest moment, o absorbţie coerentă. (...) Dacă vom continua să ne tragem gloanţe în cap singuri, România riscă să piardă o cantitate foarte importantă din fondurile viitoare, mai ales cele pe coeziune. (...) România riscă să piardă câteva miliarde bune", a declarat Norica Nicolai în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

În opinia europarlamentarului ALDE, un alt risc pentru o bună absorbţie a fondurilor europene ar putea fi reprezentat de tentaţia reorganizării unor instituţii. "Cred că, în momentul de faţă, Guvernul trebuie să se abţină de la orice tip de reforme instituţionale, pentru că foarte multe dintre fondurile europene sunt condiţionate de structura instituţională actuală. Sunt zvonuri, am auzit şi în presă, că există intenţii ale unor miniştri de a reduce o serie de instituţii, de a le uni unele cu altele. Fără să dau foarte multe amănunte, eu îi sfătuiesc pe acei miniştri să se uite ce fonduri şi ce sume sunt eligibile pentru funcţionarea acestor instituţii şi să nu îndrăznească, din nevoia de a face nişte reforme cosmetice şi administrative, să piardă milioane, sute de milioane din banii europeni", a precizat Norica Nicolai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.