Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norica Nicolai iese la rampă: 'O carantină regională trebuie luată în calcul de autoritățile în România'. Ce ar presupune acest lucru

norica nicolai

Libertatea de mișcare trebuie regândită în zonele cu multe cazuri de Covid-19, iar o carantină regională parțială ar trebui luată în calcul de autorități, declară președinta Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai.

Norica Nicolai spune la RFI că „statele care au intrat deja în carantină sau se pregătesc să o facă sunt state responsabile față de cetățenii lor și au înțeles foarte clar că transmiterea comunitară nu poate fi întreruptă în momentul de față, toate se confruntă cu un număr foarte mare de infectări, dar și testează foarte mult și iau măsurile cele mai utile, pentru a încerca să întrerupă această transmitere comunitară. În România există o situație specială, ne pregătim cumva de alegeri și atunci politicienii au tendința să sacrifice interesele tuturor, în favoarea intereselor personale sau de grup ale partidelor politice pe care le reprezintă”.

Președinta Consiliului Național ALDE consideră că s-ar impune o carantină regională în România, pe fondul Covid-19.

„Cred că în momentul de față, ar fi trebuit să gândim și noi ce măsuri trebuie luate, inclusiv o carantinare regională parțială a tuturor zonelor care depășesc iată și 5% rată de îmbolnăvire, pentru a întrerupe acest lanț comunitar (...). Eu cred că e momentul să cântărim foarte clar ce ne interesează, ce ne dorim mai mult, interesul nostru politic sau interesul general al populației de a reduce rata îmbolnăvirilor, mai ales că avem și un sistem de sănătate, din păcate, care nu poate face față unui număr foarte mare de îmbolnăviri”, apreciază Nicolai.

Donald Trump a IZBUCNIT: Vom merge la Curtea Supremă. Nu vreau să mai găsească voturi la 4 noaptea

Ea explică ce ar însemnă o carantină regională.

„Probabil că anumite zone trebuie izolate și trebuie interzis accesul în acele zone și ieșirile din aceste zone, pentru că s-a văzut foarte clar că multe din aceste județe sunt focare de infecție, de o perioadă destul de îndelungată și nu au reușit să întrerupă lanțul de transmitere. Deci în primul rând, libertatea de mișcare trebuie regândită în aceste zone, cu acordul populației, dar va trebui s-o facem”, conchide liderul ALDE.

Autoritățile au anunțat, marți, un nou record de cazuri de COVID-19: peste 7.700 de români au fost confirmați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 120 au pierdut lupta cu noul virus. În secțiile de ATI din țară sunt aproape 1.000 de pacienți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.