Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norica Nicolai îl atacă dur pe Guy Verhofstadt: Vei veni la Bucureşti pentru a-i sprijini pe copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri

Facebook
nicolai-norica

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai îi atacă dur pe liderul ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt pentru intenția acestuia de a participa la mitingul USR-PLUS, precizând că Dacian Cioloș, „cel care conduce astăzi lista, a purtat în tinereţe uniforma odioasă a Securităţii lui Ceausescu, având misiunea ă o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980”.

„În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toată viaţa, pe faţă sau în ascuns. Vei veni la Bucureşti pentru a-i sprijini pe copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri. Înainte de a-ți lua biletul pentru Bucureşti ar fi fost bine să-mi dai, mie sau colegilor mei, un telefon ca să-ţi povestim cu cine esti pe cale sa baţi palma. Întreaga listă a celor pe care planuieşti să-i susţii geme de odrasle sau discipoli ai poliţiei politice comuniste. Chiar dacă nu judecăm niciodată copii pentru greşelile părinţilor e bine să ştii că în România avem o vorba: aşchia nu sare departe de trunchi!”, a precizat Norica Nicolai.

Candidata ALDE la alegerile europarlamentare îl critică pe  Verhofstadt și pentru atacurile repetate la adresa României, acuzându-l că este „un partizan necondiţionat al instituţiilor şi practicilor represive”.

„Cred că greşeşti profund când te manifeşti ca un partizan necondiţionat al instituţiilor şi practicilor represive şi cred că greşeşti şi mai mult când refuzi să vezi gravele abuzuri petrecute în justiţia din România din ultimii 10 ani. Ca de la liberal la liberal îţi spun că mă aşteptam să văd mai multe sensibilitate  faţă de abuzul de putere şi amestecul vădit al serviciilor de informaţii in justiţia din România. Noi, în ALDE.ro, stăruim să credem că libertatea  cetăţeanului are prioritate în raport cu aparatele coercitive ale statului şi că definiţia reală a statului de drept pleacă de la calitatea drepturilor şi libertăţilor individuale, nu de la puterea necontrolată pe care o acumulează, încurajaţi de politicieni populişti, instituţiile judiciare şi de forţă”, a subliniat Nicolai.

În final, europarlamentarul ALDE l-a ironizat pe Guy Verhofstadt, precizând că numele lui nu este amintit de președintele Franței Emmanuel Macron în viitoarea construcție din Parlamentul European.

„Şi, Guy, mă îngrijorează că, într-un interviu din presa belgiană, Emmanuel Macron vorbeşte despre viitoarea construcţie pe care o are în vedere cu lideri precum Charles Michel, Mark Rutte, Antonio Costa şi alţii.  Nu găsesc numele tău, dragă Guy, aici.  Sau poate ai fost trecut la categoria “şi alţii”. Nu o să ne vedem vineri, dar o să ne vedem cu siguranţa la Congresul nostru de la sfârşitul lui iunie unde noi vom susţine valorile pe care odată le-am susţinut împreună: demnitatea persoanei umane, libertatea, egalitatea, democraţia şi domnia legii”, a precizat Norica Nicolai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.