Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia expulzează un diplomat rus într-un presupus caz de spionaj

Video Blocks
Norvegia

Norvegia a anunţat miercuri expulzarea unui diplomat rus, la câteva zile după arestarea la Oslo a unui norvegian suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Luni, serviciile de informaţii norvegiene (PST) au dezvăluit că au arestat cu două zile în urmă un norvegian suspectat că a transmis informaţii sensibile unei persoane prezentate drept un agent al spionajului rusesc.

"L-am informat pe ambasadorul Rusiei că un angajat al Ambasadei ruse a fost declarat indezirabil ca diplomat şi va fi rugat să părăsească Norvegia", a transmis o purtătoare de cuvânt a Ministerului norvegian al Afacerilor Externe, Siri Svendsen, într-un e-mail către AFP.

"Am făcut asta pentru că au existat acţiuni incompatibile cu rolul şi statutul său de diplomat", a adăugat ea.

Diplomatul respectiv, ataşat secţiunii comerciale a legaţiei, are termen până la sfârşitul săptămânii să părăsească Norvegia, a precizat ministerul.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

Nu se ştie deocamdată dacă este vorba de aceeaşi persoană care se afla în compania norvegianului arestat sâmbătă de PST într-un restaurant din Oslo.

Acesta este un bărbat de 50 de ani care lucra pentru biroul de certificare DNV GL, specializat în verificarea instalaţiilor industriale şi mijloacelor de transport.

DNV GL a precizat la rândul său că acest angajat al diviziei 'petrol şi gaze' nu avea certificat de securitate şi, prin urmare, nu a lucrat la proiecte pentru industria apărării, forţele armate norvegiene sau orice altă instanţă guvernamentală unde este nevoie de o astfel de autorizaţie.

Potrivit angajatorului său, el conducea un proiect industrial de imprimare 3D.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.