Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia intentioneaza sa schimbe o lege importanta care ar ajuta familia Bodnariu

bodnariu

Ambasadoarea Norvegiei Tove Bruvik Westberg a avut o intrevedere luni cu presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, unde i-a marturisit ca Norvegia intentioneaza sa schimbe o lege care ar veni in ajutorul familiei Bodnariu.

Aceasta ar urma sa prevada posibilitatea familiilor din afara Norvegiei sa ia in grija copii, inainte ca acestia sa fie dati spre adoptie. In cazul in care aceasta lege ar fi adoptata, copiii familiei Bodnariu ar putea veni in Romania, poate chiar la unchiul lor, pana la solutinarea cauzei. Legislatia nu prevede si nici nu ar urma sa prevada posibilitatea adoptiilor internationale.

"Mi-a dat asigurari ca legislatia norvegiana integreaza legislatia internationala privind protectia copilului si ca autoritatile vor trata cu profesionalism si cu respectarea legii cazul Bodnariu.

Accesul in dosar nu il au decat autoritatile de resort si nu exista posibilitatea niciunei interventii", a mai spus Tariceanu.

Ambasadoarea Norvegiei a mai explicat ca exista 53.000 de cazuri anual in care autoritatile sunt sesizate cu rele practici fata de copii, iar cazul Bodnariu nu este unul singular.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.