Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia nu vede 'o amenințare militară directă' din partea Rusiei. Ministrul apărării atrage atenția asupra situației din Nordul Extrem

norvegia

Ministrul norvegian al Apărării, Bjørn Arild Gram, a declarat într-un interviu publicat în ziarul german "Frankfurter Allgemeine Zeitung", că, în ciuda situației din Ucraina, nu vede o amenințare militară directă din partea Rusiei, scrie Rador.

Gram a declarat că autoritățile norvegiene văd "amenințări hibride" pe care le-a numit "zăngănit de arme cu folosirea armamentelor nucleare", în legătură cu care au fost majorate cheltuielile pentru apărare.

"Totuși noi nu vedem o amenințare militară directă concretă pentru Norvegia", a adăugat oficialul norvegian.

Gram a subliniat, de asemenea, că pentru Norvegia o mare importanță o reprezintă situația în Nordul Extrem, transmite RBK. Potrivit afirmațiilor sale, în ciuda faptului că "Rusia este slăbită din punct de vedere militar din cauza operațiunii din Ucraina", Moscova mai are Flota Nordului în Peninsula Kola.

"Ei (Rusia - n. trad,) au posibilitatea să amenințe prin liniile de comunicare maritimă dintre America și Europa, precum și cu întreaga infrastructură critică importantă sub apă", a remarcat ministrul apărării al Norvegiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.