Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia relaxează mai multe restricții: Este prima din Europa care ia astfel de măsuri

Video Blocks
Norvegia

Norvegia va ridica unele dintre restricţiile impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, a anunţat marţi prim-ministrul ţării, Erna Solberg, relatează Reuters.

"Împreună am adus virusul sub control şi de aceea putem deschide societatea puţin câte puţin", a declarat Erna Solberg în cadrul unei conferinţe de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

Luni, ministrul sănătăţii din guvernul ei a declarat că pandemia este "sub control" în Norvegia, atrăgând atenţia asupra ratei scăzute de transmisie a bolii.

Norvegia a fost printre primele din Europa care au închis numeroase instituţii publice şi private pentru a stopa răspândirea COVID-19, aducând economia pe o pantă descendentă şi provocând sute de mii de concedieri.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

Actualele restricţii, care sunt valabile până la 13 aprilie, includ închiderea creşelor şi şcolilor, interdicţia de intrare în ţară pentru străinii care nu trăiesc şi muncesc în Norvegia şi interzicea deplasărilor la cabanele de la munte.

Grădiniţele se vor redeschide între 20 şi 27 aprilie, iar şcolile pentru clasele I-IV îşi vor primi din nou elevii de pe 27 aprilie. De pe 20 aprilie, norvegienii pot merge din nou la cabanele lor de la munte.

Citește și: Noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, anunțate azi! Una dintre persoane nu suferea de altă afecțiune

În acelaşi timp, lucrul la domiciliu trebuie să continue şi norvegienii trebuie să se obişnuiască cu măsurile împotriva contaminării "pentru o lung perioadă de timp", a mai spus Erna Solberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.