Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia trimite trupe speciale pentru a-i antrena pe rebelii sirieni

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Norvegia a anunţat luni că îşi va spori angajamentul în cadrul coaliţiei antijihadiste prin trimiterea a 60 de soldaţi din trupele speciale care vor antrena în Iordania combatanţi ai grupărilor rebele siriene ce luptă împotriva mişcării Statul Islamic (SI), transmite AFP.

Anunţul a fost făcut de şefa guvernului de la Oslo, Erna Solberg, care a amintit că 'actele brutale ale SI au costat viaţa a numeroşi civili şi i-au constrâns pe şi mai mulţi să fugă'. 'SI a adus terorismul în Europa, iar tinerii sunt radicalizaţi şi recrutaţi pentru a deveni combatanţi străini', a mai afirmat ea.

Citește și: Acesta e cel mai ciudat Lamborghini / VIDEO

Grupările siriene ce vor fi antrenate de norvegieni nu au fost dezvăluite, însă ministrul norvegian al apărării, Ine Eriksen Soreide, a declarat că ele au fost alese în urma unui proces de selecţie 'aprofundat şi sistematic', iar 'o condiţie pentru a le acorda sprijinul este ca operaţiunile lor să fie îndreptate împotriva SI şi să nu dăuneze eforturilor de pace aflate în desfăşurare în Siria', scrie agerpres.ro.

Norvegia participă deja la coaliţia antijihadistă condusă de SUA, mai ales la Erbil, capitala regiunii autonome a Kurdistanului irakian, unde militari norvegieni antrenează combatanţi kurzi din unităţile peshmerga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.