Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegianul Jakob Ingebrigsten a ales să concureze la 1.500 m în loc de 5.000 m

www.agerpres.ro
atleți

Atletul norvegian Jakob Ingebrigtsen, campion european en titre pe distanţele de 1.500 m şi 5.000 m, a ales să se concentreze la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe proba de 1.500 m, în detrimentul celei de-a doua, în ciuda statutului de număr unu în acest sezon, a anunţat, miercuri, federaţia norvegiană de specialitate, citată de AFP.

"Programul face în aşa fel încât combinaţia între 1.500 şi 5.000 m să fie dificilă", a scris Federaţia, pentru a explica alegerea celui mai bun performer mondial al sezonului la 5.000 m.

Pentru a concura la ambele probe, norvegianul ar fi trebuit să alerge seriile la 1.500 m pe 3 august, cu câteva ore înainte de seriile la 5.000 m, urmate de alte trei curse în trei zile, pe 5, 6 şi 7 august.

Dublu campion european la Berlin în 2018, la doar 17 ani, Ingebrigtsen (20 ani) a câştigat proba de 5.000 m din cadrul reuniunii de la Florenţa (10 iunie), unde a doborât recordul european în 12 min 48 sec. 45/100, şi l-a învins pe deţinătorul recordului mondial, ugandezul Joshua Cheptegei, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.