Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Notă internă în Ministerul Economiei din Germania: Anul acesta se va renunța la cărbunele din Rusia și la jumătate din petrol (Der Spiegel)

rusia germania

Ministerul german al Economiei vrea să reducă la jumătate dependența țării de petrolul rusesc până în vară și să nu aibă importuri de cărbune din Rusia până în toamnă, scrie vineri revista Der Spiegel, citând o notă a ministerului.

Mișcarea vine în timp ce națiunile occidentale își propun să facă front comun împotriva invaziei ruse din Ucraina, pe care rușii au numit-o „operațiune specială”.

„Până la jumătatea anului, se așteaptă ca importurile de petrol rusesc în Germania să se reducă la jumătate”, a citat Spiegel în nota. „Până la sfârșitul anului, ne propunem să fim aproape independenți. Până în toamnă, Germania poate fi independentă de cărbunele rusesc”, se mai arată în nota ministerului.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al ministerului nu a comentat documentul, dar a spus că ministrul Economiei, Robert Habeck, va aborda problema dependenței energetice într-o conferință de presă.

Spiegel a citat, de asemenea, surse ale ministerului care au spus: „În ciuda progreselor, un embargo imediat ar avea în continuare consecințe economice și sociale prea grave.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.