Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou bilanț al revoltei de pe stadionul din Indonezia: 174 de morți și peste 180 de răniți

lemonde.fr
stadion accident

Cel puțin 174 de persoane au fost ucise și 180 rănite în urma unei revolte izbucnite pe un stadion din Indonezia, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, infomează Reuters.

Suporterii echipei gazdă Arema FC care pierdea în fața rivalei Persebaya Surabaya au invadat terenul de fotbal sâmbătă seara, iar polițiștii au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a controla situația, a declarat reporterilor șeful poliției din Java de Est, Nico Afinta.

„Totul devenise anarhic. Au început să atace ofițerii, au avariat mașini”, a declarat Nico, adăugând că îmbulzeala s-a produs atunci când fanii au fugit spre o poartă de ieșire.

Președintele indonezian Joko Widodo a declarat că autoritățile trebuie să evalueze temeinic securitatea la meciuri, adăugând că speră ca aceasta să fie „ultima tragedie din fotbal în această națiune”.

Acesta a cerut Federației de Fotbal din Indonezia să suspende toate meciurile din prima ligă până la finalizarea anchetei, conform Mediafax.

În urma noului bilanț, dezastrul de pe stadionul din Indonezia pare să fie cel mai grav din 1964, când 328 de persoane au fost murit în timpul meciului Peru-Argentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.