Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou declin pe piețele bursiere? Ce cumpără masiv miliardarul care a prevăzut crizele anterioare

wsj.com
george soros

Dupa o lunga perioada de absenta, consacrata in special actelor filantropice, legendarul finantist s-a intors la tranzactii, anticipand un declin pe pietele bursiere.

Vezi și: Explicația tsunami-ului de percheziții

George Soros a revenit in afaceri. Potrivit Wall Street Journal, Soros Fund Management, care gestioneaza 30 de miliarde de dolari in active, in numele lui George Soros si a familiei sale, a vandut titluri si a cumparat masiv aur si actiuni la minele de aur, anticipand o scadere a anumitor piete bursiere.

WSJ reaminteste ca, in ultima vreme, ” omul care a spart Banca Angliei”, cum mai este numit Soros, renuntase la afaceri ocupandu-se numai de acte filantropice. Pe de alta parte, New York Times arata ca George Soros si sustinatorii sau din randurile oamenilor de afaceri liberali au decis sa cheltuie 15 milioane de dolari (13,1 milioane de euro) pentru a-i sustine pe Hillary Clinton si pe democrati.

WSJ semnaleaza ca Soros participa de mai multe luni la deciziile investitionale ale fondului sau, aratandu-se pesimist asupra perspectivelor economice actuale. Astfel, Soros estimeaza probabilitatea unui colaps al Uniunii Europene, urmare a crizei migratorii, situatiei din Grecia si a unei eventuale iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Vezi și: DECIZIE CEDO Mediatizarea arestării unui important funcţionar public e contrară art. 8

In 2007, ingrijorat de situatia pietei imobiliare americane, s-a implicat personal in gestionarea fondurilor sale. Deciziile care le-a luat atunci i-au adus, doi ani mai tarziu, castiguri de peste un miliard de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.