Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou dosar penal pe numele lui Igod Dodon: procurorii au intrat în acțiune/ legătura cu România

TV 8
igor dodon

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova a anunțat astăzi deschiderea unui nou dosar penal împotriva fostului președinte al republicii Moldova, Igor Dodon, relatează Rador.

Ce spune Procuratura

Dodon, soția sa și medicul sunt bănuiți de săvârșirea de fals în actele medicale oficiale.

"Medicul este suspectat că a întocmit documente oficiale false, care dau dreptul de a ieși peste graniță. În baza acestora, Dodon a făcut apel la judecătorii Camerei Supreme de Justiție cu o cerere de a i se permite să părăsească țara. Aceeași solicitare a fost înaintată Procuraturii Anticorupție de către Galina Dodon", se arată într-un comunicat al departamentului. Anterior, Camera Supremă de Justiție i-a permis lui Dodon, aflat sub interdicția de a ieși din țară, să călătorească în România în perioada 28 ianuarie - 5 februarie pentru a-l însoți pe unul dintre fiii săi. Procuratura Anticorupție i-a acuzat pe medicii curanți de acte necorespunzătoare și a cerut instanței reîntoarcerea lui Dodon în arest la domiciliu. Ulterior, fostul președinte a declarat că nu intenționează să se sustragă justiției și să dea posibilitatea oponenților politici să speculeze pe această temă. Din această cauză Dodon a renunțat să mai plece în străinătate.

Context

Dodon a fost reținut pe 24 mai 2022. El a fost acuzat în temeiul a patru articole din Codul Penal: "Corupție pasivă", "Obținerea de finanțare de la o organizație criminală", "Îmbogățire ilegală" și "Înaltă trădare". El se află în arest la domiciliu din data de 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.