Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou mandat de arestare emis pentru Vladimir Plahotniuc de Procuratura Generală a Moldovei în Scandalul `Achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte`

Procuratura Generala a Republicii Moldova
procuratura generala a moldovei

Patru figuranți din dosarul penal denumit generic "Achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte" au obținut mandate de arest preventiv, anunță Procuratura Generala a Moldovei.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită la 22 octombrie 2021 de către Procuratura Generală, pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit din interes material de către factorii de decizie din cadrul Agenției Servicii Publice, transmite Știri.md.

Ulterior, la 5 aprilie 2022, Procuratura Anticorupție a mai pornit o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu săvârșit în interesul unui grup criminal organizat. Aceste cauze penale au fost conexate într-o procedură unică.

Prin urmare, având în vedere neprezentarea persoanelor citate anterior pentru a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuiți/învinuiți, procurorii anticorupție au înaintat demersuri în instanța de judecată, unde au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv în contumacie, pe un termen de 30 de zile, în privința unei persoane publice din cadrul Agenției Servicii Publice, precum și în privința a trei reprezentanți ai mediului de afaceri care au fost beneficiarii efectivi ai plăților achitate nejustificat, urmare a încheierii abuzive a unor acte juridice de către Agenția Servicii Publice, entitate succesoare a Î.S. "CRIS REGISTRU".

Astfel, pe parcursul zilelor de 9 și 12 septembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis mandate de arestare preventivă în privința celor patru persoane pe un termen de 30 de zile.

În continuare procurorii urmează să întreprindă acțiuni suplimentare în vederea anunțării în căutare a persoanelor respective și asigurarea prezentării acestora la organul de urmărire penală. Despre rezultate, procurorii vor informa ulterior.

Potrivit surselor Replica Media, figuranții vizați sunt fostul șef al PDM, Vladimir Plahotniuc, omul de afaceri Alexandru Vîlcu, un apropiat al fostului președinte Igor Dodon, fostul director al Agenției Servicii Publice, Vladimir Zara, și ex-deputatul Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.