Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou muzeu inaugurat la Paris pentru Lois Vuitton

muzeu lousi vuitton

Un nou muzeu de artă contemporană, în care s-au investit multe milioane de dolari, proiectat de celebrul arhitect canadiano-american Frank Gehry, se deschide pentru public luni, în Bois de Boulogne, parcul din vestul Parisului, informează agenția DPA.

Proiectul lui Gehry pentru Fundația Louis Vuitton a fost deja salutat ca unul dintre cele mai ingenioase ale carierei sale de cinci decenii.

Douăsprezece panouri de sticlă curbate, ca tălăzuirea unor vele înfășurându-și "pânzele" în jurul structurii centrale a clădirii, dau personalitate acestui muzeu cu 11 galerii de artă pentru expunerea lucrărilor din colecția privată a miliardarului Bernard Arnault, director executiv al conglomeratului multinațional de bunuri de lux Moët Hennessy Louis Vuitton S.A., cunoscut sub numele de LVMH.

Inaugurând clădirea săptămâna trecută, președintele francez Francois Hollande a numit-o "minune a inteligenței, creativității și tehnologiei". Clădirea a fost inaugurată oficial la 20 octombrie, iar luni, 27 octombrie muzeul va fi deschis pentru public.

Cel mai recent și îndrăzneț edificiu din capitala franceză al colecțiilor muzeale a fost construit pe un teren concesionat de la Primaria din Paris, care va deveni proprietara clădirii peste 50 de ani.

Magnatul bunurilor de lux Bernard Arnault este cel mai bogat om din Franța, cu o avere estimată de revista Forbes la 30 de miliarde de dolari și proprietar al unei colecții de artă constituită într-o jumătate de secol.

El l-a angajat pe arhitectul Frank Gehry, în vârsta de 85 de ani, să proiecteze clădirea după ce a văzut Muzeul Guggenheim din orașul-port spaniol Bilbao, a cărui clădire a fost, de asemenea, comparată cu o navă.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.