Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un caz dintr-o maternitate din Buzău mai spulberă un mit despre coronavirus: Un nou-născut are temutul virus

Sanador
nou-nascuti spital

Deși studiile internaționale arătau că noul coronavirus nu se transmite de la mamă la făt, un caz din Buzău mai spulberă un mit despre boala venită din China. Un nou-născut de la Maternitatea Buzău, a cărui mamă era infectată cu coronavirus, a fost diagnosticat şi el cu COVID-19. El este cel mai mic pacient cu coronavirus din judeţul Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, nou-născutul a fost testat pentru coronavirus imediat după ce a venit pe lume, în Maternitatea Buzău, pentru că mama lui, în vârstă de 23 de ani, fusese diagnosticată cu COVID-19, scrie news.ro.

Citește și: Avertisment dur fără precedent al lui Raed Arafat: Este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut

Rezultatul testului a venit miercuri şi a arătat că şi bebeluşul este infectat. Copilul este izolat într-un incubator în secţia de Neonatologie şi urmează, cel mai probabil, să fie transportat la un spital din Bucureşti. Starea copilului este bună.

Mama lui este internată în Spitalul din Râmnicu Sărat. Ea provine din focarul de la Râmnicelu, localitate aflată în carantină după confirmarea mai multor cazuri de COVID-19 şi după refuzul unora dintre localnici de a fi testaţi, deşi aveau simptome de boală.

Citește și: Amendă pentru Klaus Iohannis! Motivul pentru care a fost sancționat președintele

În judeţul Buzău sunt 148 de cazuri de infectare cu coronavirus, 15 fiind cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi de Policlinica "Nicolae Titulescu". Judeţul nu înregistrează niciun deces în rândul bolnavilor de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.