Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou protest al salariaţilor din învăţământ, în faţa Prefecturii Buzău - 500 de sindicalişti au scandat lozinci, iar o delegaţie a fost primită de subprefecţi

monitorulcj.ro
salarii invatamant

Aproximativ 500 de cadre didactice au protestat din nou, miercuri, în faţa Prefecturii Buzău, iar o delegaţie a fost primită de subprefecţii de Buzău. Sindicaliştii resping ideea revenirii la catedră pentru susţinerea examenelor naţionale, potrivit news.ro

La protestul din faţa Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău au participat, miercuri, circa 500 de cadre didactice, numărul participanţilor fiind în scădere faţă de zilele trecute.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva partidelor aflate la guvernare şi au anunţat că nu renunţă la grevă.

"Greva asta nu este un eşec. Este un semn al libertăţii noastre", au strigat, la microfon, profesorii care au luat cuvântul în faţa Prefecturii.

O delegaţie a sindicaliştilor a fost invitată la discuţii de către subprefecţii judeţului, care au promis că vor înainta forurilor centrale solicitările şi nemulţumirile care îi ţin, încă, departe de catedră.

În timpul discuţiilor, subprefectul Mihail-Gabriel Ilie a întrebat dacă există posibilitatea suspendării grevei pentru ca examenele naţionale să poată fi susţinute, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, astfel încât copiii să nu mai fie supuşi unui stres emoţional suplimentar.

Ideea revenirii la catedră a profesorilor pentru elevii din clasele terminale a fost respinsă, însă, de sindicalişti, care au declarat că vor rămâne fermi pe poziţie până se vor găsi soluţii ferme şi vor fi lansate garanţii ferme în privinţa revendicărilor pe care le au.

Pe de altă parte, cadrele didactice au criticat iniţiativa Ministerului Educaţiei de a  modifica Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în sensul în care mediile ar putea fi încheiate cu doar două note.

"Solicităm ca, pe lângă revendicările deja ştiute, regulile să nu fie schimbate în timpul jocului. Ca atare, cerem retragerea de urgenţă a acelei propuneri de modificare a ROFUIP, pentru că primii afectaţi sunt elevii noştri ale căror medii vor avea de suferit. Situaţia şcolară este cunoscută cel mai bine de noi, cei care stăm la şcoală cu ei 4- 6 ore în fiecare zi. De asemenea, reclamăm discriminarea căreia îi  este supusă categoria noastră socială şi considerăm că ministrul Educaţiei ar trebui să îşi dea demisia. Cerem această demisie  în condiţiile în care nu înţelege că Educaţia este locomotiva care duce toată ţara către progres. Predăm o lecţie importantă, lecţia solidarităţii şi demnităţii. Facem apel la societatea civilă să ni se alăture în stradă, nu doar pe reţelele de socializare!", a declarat Ioana Rusu, profesor în cadrul Şcolii 11, cea mai mare unitate de învăţământ din judeţul Buzău.

Potrivit reprezentanţilor sindicaliştilor, ăn Buzău mai sunt în grevă 82% dintre cei 4500 de membri de sindicat.

Şi-au reluat activitatea în ultimele zile profesori din şcolile Bisoca, Săruleşti, Movila Banului, Glodeanu Sărat etc.  De asemenea, şi în municipiul Buzău sunt cadre didactice, mai ales învăţători, care au decis să revină la clase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.