Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou record mondial la 5.000 m masculin la reuniunea Diamon League de la Monaco

World Athletics
World Athletics atletism

Ugandezul Joshua Cheptegei a stabilit un nou record mondial în proba masculină de 5.000 m, cu timpul de 12 min 35 sec 36/100, vineri seara, cu ocazia reuniunii de la Monaco, etapă din cadrul circuitului atletic Diamond League (Liga de Diamant), informează AFP potrivit Agerpres.

Cheptegei, campion mondial la 10.000 m, în 2019 la Doha, a îmbunătăţit cu aproape două secunde performanţa stabilită în urmă cu 16 ani de etiopianul Kenenisa Bekele, înregistrat în 12 min 37 sec 35/100 pe 31 mai 2004.

Ugandezul a dominat cu autoritate cursa de la Monaco, devansându-l cu circa 16 secunde pe ocupantul locului al doilea, kenyanul Nicholas Kipkorir Kimel (12 min 51 sec 78).

Prin această performanţă, Joshua Cheptegei (23 ani) a devenit deţinătorul a trei recorduri mondiale, el aflându-se deja în posesia recordurilor la 5 km şi 10 km pe şosea.

După două evenimente demonstrative la Oslo şi Zurich, în iunie şi iulie, circuitul Diamond League s-a reluat cu ocazia reuniunii de la Monaco, la care au fost autorizaţi să asiste 5.000 de spectatori, în urma pauzei forţate generată de pandemia de coronavirus, care a afectat întregul sport mondial în ultimele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.