Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă bărbaţi ucraineni, care au trecut ilegal frontiera, au solicitat acordarea de azil în România

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Nouă bărbaţi ucraineni care au intrat ilegal în România au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în vecinătatea unor localităţi de la graniţa româno-ucraineană, iar după reţinerea lor, au solicitat azil, a informat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Poliţiştii de frontieră au depistat nouă persoane care au trecut ilegal frontiera 'verde' în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, respectiv a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului. Aceştia au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri", a spus Dan Bucă.

Pompierii maramureşeni au transportat şase persoane, însoţite de un voluntar, cu autospeciala din dotare de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei la Gara CFR Baia Mare, iar de aici la o loc de cazare din municipiul Baia Mare.

Alte trei persoane au fost transportate cu autospeciala din dotare, însoţite de un jandarm, de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare.

"În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei", a precizat Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali sunt prezenţi în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetăţenii veniţi din Ucraina nu sunt expuşi victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureşeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.