Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua criptomonedă a Facebook intra în atenția Senatului SUA

shortlist.com
Facebook like dislike

Comisia bancară din Senatul Statelor Unite va discuta despre proiectul criptomonedei Libra anunţat în această săptămână de fondatorul Facebook Mark Zuckerberg la o audiere programată pe 16 iulie, transmite Reuters potrivit news.ro.

Audierea va analiza proiectul Libra, precum şi orice fel de probleme legate de confidenţialitatea datelor pe care le-ar putea provoca, potrivit comisiei, care nu a anunţat încă vreun martor.

Mark Zuckerberg  a anunţat printr-o postare pe reţeaua sa de socializare că Faceook s-a asociat cu alte 27 de organizaţii din toată lumea pentru înfiinţarea asociaţiei non-profit Libra şi crearea unei monede virtuale noi numită Libra.

Misiunea Libra este de a crea o infrastructură financiară globală simplă pentru miliarde de oameni din întreaga lume. Această monedă are la bază tehnologia blockchain, iar planul este de a fi lansată în 2020.

Capacitatea de a folosi bani mobili poate avea un pact pozitiv important asupra vieţii oamenilor pentru că nu ai întotdeauna bani lichizi, care pot fi nesiguri, şi nu necesită plata unor comisioane suplimentare pentru transferuri. Acest lucru este important mai ales pentru oamenii care nu au acces la o bancă tradiţională sau la servicii financiare. În prezent, există aproximativ 1 miliard de oameni care nu au un cont bancar, dar au telefon mobil, a scris Zuckerberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.