Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua destinație favorită de vacanță a românilor: au luat cu asalt stațiunea, în minivacanța de 1 Mai și Paște

nisipurile de aur

Hotelurile din staţiunea bulgărească Nisipurile de Aur, care vor fi deschise de Paşte, vor avea un grad de ocupare de 100%. Copreşedintele Camerei de Turism din Varna, Stoian Marinov, a declarat că sunt aşteptaţi în principal turişti români.

"În fiecare an, 30% dintre cei care aleg să îşi petreacă vacanţele în staţiune sunt bulgari. Vremea schimbătoare de primăvară nu îi opreşte. Chiar dacă este înnorat şi vremea nu este potrivită pentru baie în mare, este potrivită pentru plimbări. Turiştii caută în special hotelurile care se află aproape de plajă, motiv pentru care cele aflate mai departe nu vor fi deschise", a presupus expertul.

Se caută hotelurile cu SPA

Preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Patronilor de Restaurante din Varna, Pavlin Kosev, a adăugat că turiştii caută şi hoteluri cu SPA.

"Majoritatea bazelor sunt deja modernizate, oferind o gamă largă de terapii medicale şi SPA şi o calitate înaltă. Vom avea un sezon bun", a explicat Kosev, adăugând că deficitul de personal nu este o problemă doar pentru Bulgaria şi pentru acest sector.

Kosev susţine angajarea de lucrători străini din ţări terţe şi consideră pozitivă tendinţa de import de forţă de muncă în turism. "Este bine să avem un mix de angajaţi de diferite naţionalităţi, având în vedere că 60-70% dintre turişti sunt străini", a subliniat preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Patronilor de Restaurante din Varna.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.