Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă distincție de stat creată de Igor Dodon: Mapă pentru acte și o diplomă

igor dodon

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a creat o nouă distincție „Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova”. Diploma se compune dintr-o mapă pentru acte de formatul A4 și din diploma, propriu-zisă, care se include în mapă, conform unimedia.info.

Mapa este de tip clasic, cu două scoarțe de carton gros, îmbrăcate cu piele de culoare purpurie și cu forzaț de hârtie de aceeași culoare. Pe coperta I, în partea superioară se aplică Stema de Stat a Republicii Moldova (h 50 mm), în varianta color, executată din metal emailat și lăcuit, iar în partea de jos cu litere capitale de aur ștanțate inscripția în două rânduri „Președintele/Republicii Moldova”. Pe coperta II, în mijloc este imprimată cu aur imaginea grafică a edificiului Președinției Republicii Moldova văzută dintr-un unghi de 45°, iar pe perimetru apare un chenar liniar de aur cu grosimea de 2 mm.

Diploma reprezintă o coală de hârtie groasă de formatul A4, având pe margini un chenar decorativ compus din ornamente de broderie națională în culorile albastru, galben și roșu. În câmpul util, pe fundalul unei rețele de protecție a documentului de culoare roz, în partea superioară apare imaginea color a Stindardului Președintelui Republicii Moldova, iar dedesubt legenda cu litere cursive de aur „Diplomă de Onoare”, care este urmată de textul propriu-zis personalizat al diplomei, imprimat de asemenea cu caractere cursive, maro. În partea de jos a câmpului util apare semnătura Președintelui Republicii Moldova, precedată de anunțarea funcției sale și succedată de prenumele și numele Președintelui în clar.

Diploma de Onoare se conferă cetățenilor Republicii Moldova, întreprinderilor, instituțiilor, organizațiilor, asociațiilor obștești, colectivelor de creație, indiferent de forma juridică și de organizare, precum și ai unităților și subunităților militare în scopul stimulării morale a persoanelor fizice și juridice pentru prodigioasa activitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.