Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua doctrină militară britanică în contextul evoluției tehnologice - O forţă activă mai prezentă în lumea întreagă

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Regatul Unit va reduce mărimea armatei sale de la 76.500 de oameni la 72.500 până în 2025, a anunţat luni ministrul apărării Ben Wallace, prezentând planurile pentru ceea ce a descris drept o forţă mai activă care să răspundă mai bine "ameninţărilor din viitor", relatează Reuters potrivit Agerpres.

Anterior în cursul acestei luni guvernul şi-a publicat evaluarea sa integrată, un document care prezintă priorităţile sale de politică externă şi de apărare, şi în care apreciază că Regatul Unit trebuie să fie "mai bine echipat pentru o lume mai competitivă".

"Forţele armate... trebuie să gândească şi să acţioneze diferit, ele nu vor mai fi privite ca o forţă la care să se apeleze în ultimă instanţă ci vor deveni o forţă activă mai prezentă în lumea întreagă", a spus Wallace în faţa parlamentului.

Citește și: Pagina lui Dominic Fritz, LUATĂ CU ASALT de timișorenii nemulțumiți de prelungirea carantinei

"Creşterea gradului de pregătire pentru desfăşurarea în teren şi a avantajului tehnologic vor însemna că un efect mai mare poate fi obţinut cu mai puţini oameni. De aceea am luat decizia de a reduce mărimea armatei de la puterea actuală de 76.500 de membri ai personalului instruiţi, la 72.500 până în 2025", a adăugat el.

Anterior, prim-ministrul Boris Johnson a confirmat că bugetul apărării va rămâne deasupra ţintei NATO de 2% din PIB în cadrul unei discuţii cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

"Investiţiile crescute în apărare aduc cheltuielile totale din Regatul Unit la 2,2% din PIB, semnificativ deasupra obiectivului NATO", i-a spus Johnson lui Stoltenberg, potrivit unei stenograme publicate de Downing Street.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.