Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua doctrină nucleară nord-coreeană pare axată pe consolidarea descurajării, estimează experţii

Seldon.News
Coreea de Nord

Recenta revizuire a doctrinei nucleare a Coreei de Nord, care lasă deschisă posibilitatea unor lovituri nucleare preventive, pare să fie destinată consolidării capacităţii de descurajare în faţa ameninţărilor externe, au estimat miercuri experţi în cadrul unui forum desfăşurat în capitala Coreii de Sud, Seul, relatează agenţia Yonhap.

Coreea de Nord a adoptat pe 9 septembrie o lege referitoare la condiţiile lansării unor lovituri nucleare preventive, printre acestea fiind inclusă şi situaţia în care regimul de la Phenian s-ar confrunta cu o ameninţare iminentă la adresa securităţii sale, potrivit Agerpres.

''Coreea de Nord şi-a schimbat postura nucleară întrucât a estimat că simpla deţinere a unor arme nucleare nu-i poate garanta ea singură securitatea'', afirmă Kim Bo-mi, cercetător la Institutul sud-coreean de Strategie pentru Securitate Naţională.

''Intenţia Coreei de Nord pare să fie maximizarea descurajării, afirmând că armele nucleare pot fi folosite inclusiv la începutul unui conflict'', a adăugat acesta, la forumul găzduit de Institutul Coreean pentru Unificare Naţională (KINU).

Directorul departamentului de cercetare al acestui institut, Hong Min, a explicat diferenţele dintre noua doctrină nucleară a Phenianului şi precedenta, adoptată în anul 2013. În legea din 2013, spune acesta, ''scopul forţei nucleare era axat în principal pe prevenirea ameninţărilor externe, în timp ce legea adoptată recent dă mai multă semnificaţie rolului armelor nucleare în crearea ''stabilităţii strategice'' dincolo de descurajarea în faţa ameninţărilor''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.