Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Dreaptă protestează la Muzeul Ţăranului: Manifestația e autorizată de primărie, jandarmii sunt la fața locului / FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Noua Dreaptă protest

Cincisprezece membri ai organizaţiei Noua Dreaptă protestează marţi, în faţa Muzeului Naţional al Ţăranului Român, faţă de proiecţia filmului „120 Battements par minute/ 120 de bătăi pe minut”, de Robin Campillo, şi acuză conducerea muzeului şi pe Cristian Mungiu, care, prin Voodoo Films, distribuie acest lungmetraj la nivel naţional, că promovează astfel de pelicule.

Protestul autorizat de primărie, spun cei prezenţi la MNŢR va dura „o oră şi jumătate, atât e filmul”. Pelicula de 143 de minute a fost premiată de juriul Festivalului de Film de la Cannes, în 2017, şi a fost propunerea Franţei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar, scrie news.ro.

Citește și: Din culisele unui studio de videochat

„Nu vreau să fac scandal, nu intru în sală, voi sta aici”, a spus unul dintre membrii organizaţiei. „Au dreptul lor, dar nu aici, de ce să nu vorbim despre tradiţia românească, despre Dragobete? Ar trebui să promoveze filmele româneşti, pur româneşti, cu tradiţie, filme istorice, despre ţăran... «Horea, Cloşca şi Crişan». Şi ştiţi şi dumneavoastră...”

Veniţi cu pancarte - „Mama, tata, frate, sora, nu Sodoma şi Gomora”, „Nu căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale” şi „Ruşine, Cristian Mungiu” - ei au început protestul la ora 18.00.

Citește și: Curtea de Conturi a controlat la SÂNGE ANAF, Poșta Română, CFR SA și TAROM! Ce nereguli au fost depistate – ERORI de miliarde de euro

De ce Cristian Mungiu? „Din câte am înţeles, el a organizat proiecţiile acestor tipuri de filme la Muzeul Ţăranului Român”.

Tudor Ionescu, liderul Noua Dreaptă, a ţinut un discurs: „Este a treia provocare într-o singură lună, al treilea film cu tematică homosexuală la Muzeul Ţăranului Român. (...) Conducerea interimară a muzeului e implicată în această provocare - o doamnă pe nume Liliana Passima - care e direct vinovată de programarea unor astfel de filme aici, şi domnul regizor Mungiu, distribuitorul acestui film în România. După ce domnul Mungiu ne-a obişnuit cu filme sordide, urâte în adevăratul sens al cuvântului, de la care nu pleci fericit, cu o stare pozitivă, pentru că nu ai cum. Pun în lumină avortul, sunt pro-avort, pro-crimă, în care e atacată biserica, acum promovează astfel de filme”.

Citește și: Românii cu rate la bănci EXULTĂ! Ce au DECIS, AZI, comisiile Senatului

Protestatarii, care au încercat să intre şi în sala de cinema, însă accesul nu a fost posibil după ora începerii filmului, sunt supravegheaţi de jandarmi şi spun că vor mai rămâne în faţa muzeului până la finalul proiecţiei.

Sursa foto: Inquam Photos

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.