Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă şi pentru cei ce doresc să se vaccineze pentru prima dată (Ministerul Sănătății)

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Noua formulă a vaccinului COVID-19 va fi disponibilă începând de vineri şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Acest tip de vaccin era folosit, până în prezent, doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19.

În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 - Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând din 27 ianuarie şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată, a informat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Vaccinul COVID-19 Cominarty Original / Omicron BA.4-5 - Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Lista centrelor de vaccinare este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii: https://www.ms.ro/informatii-esentiale-pentru-vaccinarea-impotriva-covid-19-cu-noul-vaccin/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.