Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua formulă în baza căreia se vor recalcula toate pensiile. Explicațiile detaliate ale ministrului Muncii (video)

YouTube
pensie

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat miercuri seară, la Antena 3, care este formula din noua lege a pensiilor pentru recalcularea veniturilor pensionarilor.

„Noua formulă în baza căreia se vor recalcula toate pensiile românilor este reprezentată de:

- Totalul punctelor acumulate care reprezintă suma punctele de contributivatate (obținute ca urmare a contribuțiilor pe care le-a avut la bugetul de stat românul), a punctelor necontributive (legate de studii, cele legate de perioada de armată, perioada de șomaj, perioada de prizonierat sau detenție politică), precum și punctele de stabilitate obținute ca urmare a unui stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani (...) Punctele de contributivitate cum se fac? Este foarte simplu, se împarte venitul românilor la câștigul salarial mediu brut pe economie folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cu alte cuvinte, un român care a avut un venit brut de 7.577 de lei are un punct contributiv.

- Se înmulțesc cu valoarea punctului de referință, care este un raport între valoarea punctului de pensie, în 2024 în valoare 2.032 de lei care se împarte la 25, 25 reprezintă media stagiilor de cotizare din sistemul public de pensii din România pe diferitele legii ale pensiillor pe care le-am avut și avem un nou indicator, valoarea punctului de referință

- Valoarea punctului de referință se înmulțește cu totalul punctelor acumulate și vom avea valoarea pensiei”, a declarat ministrul Muncii.

content-image

Explicațiile complete, în video-ul de mai jos:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.