Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua forţă de securitate din Franţa va ajunge la 84.000 de membri până în 2019

gandul.info
politie Franta

Noua forţă de securitate din Franţa, a cărei creare a fost anunţată după uciderea unui preot catolic de doi jihadişti în nord-vestul ţării, pe 26 iulie, şi după atacurile teroriste din ultimele 18 luni, va ajunge la 84.000 de membri până în 2019, a declarat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, citat de DPA. Cazeneuve a spus că noua structură va trebui să preia unele dintre atribuţiile operaţiunii 'Sentinelle', în virtutea căreia 10.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi pe teritoriul francez după atacul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo, din ianuarie 2015.

Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat crearea unei gărzi naţionale după ce doi jihadişti l-au ucis pe preotul catolic Jacques Hamel în altarul bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray (departamentul Seine-Maritime, nord-vestul Franţei). Cei doi autori ai atacului, Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean, care locuiau la 700 km distanţă unul de altul şi care făcuseră cunoştinţă doar cu câteva zile înaintea crimei printr-un e-mail criptat pe internet, au fost împuşcaţi de poliţie după luarea de ostatici în biserică.

În seara de 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, un alt atac revendicat de gruparea Stat Islamic a fost comis la Nisa (sudul Franţei), 84 de persoane fiind ucise. Şeful statului francez a afirmat că noua forţă ar trebui să fie operaţională cât mai rapid posibil. Consultări parlamentare în această privinţă vor avea loc în luna septembrie. Franţa a avut o Gardă Naţională între anii 1789 şi 1872, membrii ei jucând un rol important în mişcările revoluţionare din perioada respectivă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.