Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua isterie la nivel mondial: un joc a reușit să înnebunească lumea și devine cel mai căutat cuvânt pe Google

Business Insider
facebook google amazon

Cuvântul „wordle” se află pe primul loc ca fiind cel mai căutat termen Google la nivel global și în SUA în 2022, relatează BBC.

Oamenii au căutat în acest an noi definiții de cuvinte în Google, căutând termeni precum tacit, cacao și foray, impulsionați de Wordle, informează Mediafax.

Căutările au fost dezvăluite de gigantul tehnologic în raportul său anual Year in Search.

Lansat de inginerul de software american Josh Wardle în 2021, simplitatea jocului a generat o pasiune în masă.

Utilizatorii au la dispoziție maximum șase încercări pentru a ghici cuvântul zilei. Este întotdeauna un cuvânt din cinci litere, iar cuvântul este același pentru toată lumea.

Wordle a devenit atât de popular încât căutările pe Google de la jucătorii care căutau răspunsuri au afectat alte tendințe de căutare de top pe Google. Șapte dintre primele 10 definiții de cuvinte căutate în 2022 au fost răspunsuri Wordle, inclusiv cacao, homer, canny, foray, trove, saute și tacit.

Moartea reginei Elisabeta a II-a, în septembrie, a intrat în top cinci în ceea ce privește interesul global pentru căutări la nivel mondial. Ucraina a fost al treilea cel mai căutat termen.

În ceea ce privește celebritățile, Johnny Depp a ajuns în fruntea topului de căutare în rândul actorilor, în urma procesului de defăimare intentat de acesta împotriva lui Amber Heard în timpul verii.

Depp a fost urmat de Will Smith, care a ținut prima pagină a ziarelor după ce l-a pălmuit pe Chris Rock în direct pe scenă, în fața a milioane de telespectatori care au urmărit gala premiilor Oscar.

Serena Williams a apărut pe locul doi în topul celor mai căutați sportivi din SUA, fiind în centrul atenției datorită anunțului de retragere și a furtunii mediatice care a urmat ultimelor momente petrecute de Williams la ultimul său turneu US Open.

Iar utilizatorii Google din SUA au arătat un interes deosebit pentru îmbogățirea rapidă. Numerele jocurilor de loterie Mega Millions și Powerball s-au aflat pe primele 10 locuri în topul căutărilor de interes în SUA și la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.