Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă lovitură pentru Trump: Elon Musk a dezvăluit pe cine va vota în 2024

bloomberg.com
elon musk desantis

Miliardarul Elon Musk a afirmat că l-ar sprijini pe rivalul lui Donald Trump, Ron DeSantis, în 2021, dacă guvernatorul din Florida ar candida pentru preşedinţie, scrie The Guardian, anunță news.ro.

”Da”, a scris Elon Musk pe Twitter, întrebat dacă l-ar sprijini pe DeSantis în 2024, după ce a sugerat că nu a găsit candidatul ideal printre democraţi. Preferinţa mea pentru alegerile prezidenţiale din 2024 este cineva raţional şi de centru. Am sperat că va fi cazul administraţiei Biden, dar până acum am fost dezamăgit”, a scris Musk.

Afirmaţiile antreprenorului sunt cel mai limpede semn al sprijinului său politic după ce, în iunie anul acesta, a declarat că încă se gândeşte la preferinţa sa republicană pentru funcţia de preşedinte, dar că ”înclină” spre DeSantis.

Această mişcare s-ar putea dovedi un impuls pentru DeSantis în ceea ce republicanii se aşteaptă să fie o luptă dură între Trump şi DeSantis pentru candidatura la preşedinţie, unii anticipând ”mult sânge” într-o luptă între cei doi. Guvernatorul din Florida a înregistrat o victorie covârşitoare în alegerile de la jumătatea mandatului, de luna aceasta, în timp ce Trump a fost criticat pentru eşecul republicanilor de a produce mult-promisul ”val roşu”, după înfrângerea principalilor candidaţi pe care i-a sprijinit.

Musk a mai spus vineri seară că este ”în regulă că Trump nu revine pe Twitter”, după ce contul său a fost restabilit weekendul trecut. ”Lucrul important este că Twitter a corectat o greşeală gravă, suspendarea contului deşi nu au fost încălcate legea sau termenii acestui serviciu. Lăsarea fără platformă a unui preşedinte în funcţie a subminat încrederea publică în Twitter pentru jumătate din America”.

Twitter a închis contul lui Trump după atacul din 6 ianuarie anul trecut, afirmând că postările sale erau ”foarte probabil să încurajeze şi să inspire oamenii să reproducă actele criminale care au avut loc la Capitoliul SUA”. Trump a fost suspendat şi de pe Facebook, Instagram şi YouTube după revoltă.

Perioada de când Musk a preluat Twitter a fost plină de turbulenţe, noul proprietar admiţând că Twitter a suferit o scădere ”masivă” a veniturilor din publicitate, în contextul îngrijorărilor privind planurile sale de a modera conţinutul pe platformă, inclusiv soarta conturilor închise.

El le-a spus angajaţilor Twitter că ”circa jumătate” din veniturile platformei trebuie să vină din abonamente pentru a ”supravieţui declinului economic care va urma”. Potrivit celor mai recente rapoarte anuale ale Twitter, publicitatea asigură 90% din veniturile sale de 5,1 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.