Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă lovitură pentru Ucraina: Orașul strategic Delațevo a fost cucerit de rebeli

Trupe ale armatei ucrainene au început sa se retraga miercuri din Debaltevo, nod de comunicatii strategic ce leaga Luganskul de Donetk - cele doua bastioane separatiste din estul Ucrainei - si care se afla sub asediul rebelilor sprijiniti de Rusia, potrivit comandantilor unor unitati paramilitare subordonate guvernului de la Kiev, relateaza Reuters, Unian si RIA Novosti.

'Retragerea fortelor (noastre) din Debaltevo are loc în mod planificat si organizat', a indicat Semion Semencenko, comandantul celebrului batalion 'Donbas', deputat în Rada Suprema de la Kiev (parlamentul unicameral ucrainean) din partea formatiunii Samopomosci.
'Inamicul încearca sa blocheze drumurile pentru a împiedica iesirea trupelor' noastre din 'cazan', scrie el, într-o postare pe Facebook.
Semencenko, dupa numele reale Konstantin Grisin, care era un prosper om de afaceri în Donetk înainte de evenimentele de anul trecut de la Kiev, îi ceruse înca de marti presedintelui Petro Porosenko sa ia o decizie privind 'retragerea trupelor blocate la Debaltevo', dupa cum relateaza agentiile ruse de presa.
În acelasi timp, rebelii sustin ca militarii ucraineni depun armele cu sutele la Debaltevo.
Un oficial rebel a declarat că sute de militari ucraineni sunt încercuiţi de forţele separatiste în oraş. "În Debalţeve are loc o predare masivă a armelor de către forţele (ucrainene). Numărul acestor persoane este de ordinul sutelor", afirmă DAN.

Putin a cerut Guvernului ucrainean să le permită soldaţilor săi să se predea rebelilor proruşi care au asediat oraşul Debalţeve, unde luptele continuă în pofida armistiţiului de la Minsk.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului Debalţeve şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele.
Eduard Basurin, numarul doi în comandamentul militar al rebelilor din Donetk, a declarat miercuri pentru postul de televiziune Rossia-24, citat de RIA Novosti, ca în jur de 3.000 de militari ucraineni ramân la ora actuala în încercuire la Debatevo. Într-o declaratie facuta saptamâna trecuta, dupa summitul cvadripartit de la Minsk, presedintele rus Vladimir Putin invocase peste 6.000 de soldati ucraineni încercuiti în orasul strategic Debaltevo.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.